Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 - ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΤΟΜΕΣ, ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΜΕ ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ.
Η κυβέρνηση Καραμανλή αφού κατεδάφισε το κοινωνικό κράτος, ξεπούλησε κάθε δημόσιο αγαθό και χάρισε δισεκατομμύρια ευρώ στους τραπεζίτες, θέλει φεύγοντας από την εξουσία να ολοκληρώσει το «έργο» της. Επιφυλάσσει λοιπόν έναν εργασιακό μεσαίωνα για την νέα γενιά της χώρας μας διαμορφώνοντας ζώνες εργαζομένων δύο ταχυτήτων. Προχωρά σε νομοθετικά μέτρα επιδείνωσης της θέσης των νέων εργαζο-μένων, τους οποίους κρατά ομήρους των ρουσφετολογικών stage, των γαλάζιων συ-νεντεύξεων και της μισθολογικής υποβάθμισης, υψώνοντας πάνω τους εκβιαστικά τη δαμόκλειο σπάθη των απολύσεων και της ανεργίας.

Η κυβέρνηση καλεί τους εργαζόμενους για άλλη μια φορά να πληρώσουν τα σπασ-μένα και έρχεται με τις επιλογές της συνειδητά να συμβάλλει στη διαιώνιση των κοι-νωνικών ανισοτήτων. Συνεχίζει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της ελαστικοπο-ίησης των εργασιακών σχέσεων και της υποβάθμισης των βασικών ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Εντείνει το κλίμα ανασφάλειας στην ελληνική κοινωνία προκειμένου να νομιμοποι-ήσει την πρωτόγνωρα σκληρή και αντιλαϊκή πολιτική της.

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ και η νέα γενιά της χώρας, μπροστά στην πρωτοφανή αυτή πο-λιτική που υποθηκεύει το μέλλον μας, απαντάμε με κλιμάκωση του αγώνα και απαι-τούμε την αλλαγή πολιτικής.

Μαζί με τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς διατρανώνουμε το μήνυμα πως δεν μπορεί να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι.

Απαιτούμε αλλαγή πολιτικής στην κατεύθυνση της στήριξης της απασχόλησης, της προστασία των ανέργων και τις δίκαιης αναδιανομής του πλούτου προς όφελος των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων.

Ως νέοι σοσιαλιστές ζητάμε επένδυση στη δημόσια παιδεία και στην έρευνα και υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων.


ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: